;
Bejelentkezés: +36 20 9579 496

Májfoltokra

Barnítsuk, vagy fehérítsük?

Fényvédelem, fehérítés, hámlasztás

- Tanácsadásra érkezett vendégünk kérdezte: 

Régen szép volt az bőröm, de egyszer egy nyaralás alkalmával leégtem. Azóta minden nyáron barna foltok jönnek elő az arcomon, amelyek télen kicsit halványabbak, de minden nyáron újra visszatérnek. El lehet tüntetni a barna foltokat úgy, hogy ne jöjjenek vissza? Ha szoláriumba járnék, egyenletesebb lenne a színe? 

A melanin felhalmozódásának, májfoltok megjelenésének több féle oka is lehet. Leggyakoribb a fényvédő nélküli napozás, napégés,vagy terhesség. Bizonyos gyógyszerek, hormonális változások is fényérzékenyíthetik a bőrt, de a napozás vagy szoláriumozás előtt el nem távolított smink, a nyakra, dekoltázsra fújt parfüm is okozhatja az elszíneződést. Foltokat okozhat a pattanások szakszerűtlen nyomkodása, elkaparása is. 

Az őszi-téli napfény szegény időszak kedvező a probléma megoldásához. 

A magas titándioxid tartalmú krémek visszaverik a napsugarakat, így biztosítják a fényvédelmet, de optikailag is kiegyenlítik, világosítják a bőrt, a kövirózsa vagy medveszőlő kivonata rendszeres használt során gátolja a melanin felhalmozódást. A halványítás eredményessége függ a májfoltok okától, sötétségétől. Házi ápolásra a UV-Care 50 faktoros fényvédőt ajánljuk.

Segít a koptatás, de a májfoltokra az egyszerű radírozás nem elég. A kozmetikai gyümölcssavas hámlasztás jó megoldás, hiszen az elhalt szarusejtekkel a barna foltok nagy részét is eltávolíthatjuk. A folyamat több hétig tart, de a tél végére elhalványíthatjuk a májfoltok, szeplők nagy részét. A hámlasztással nemcsak a barna foltoktól szabadulhatunk meg, hanem ez az eljárás a pórusokat is finomítja, ráadásul a savazástól az új bőrsejtek képződése felgyorsul, jótékonyan hat a kollagén termelésre, mely megfiatalítja a bőrt. Charming maszk gyümölcssavas arckrém otthoni ápolásra éjszakai használatra ajánlott. Akár naponta vagy kétnaponta éjszakai krémként.

Tavasztól pedig az a dolgunk, hogy gondoskodjunk bőrünk állandó fényvédelméről, lehetőleg titándioxid tartalmú krémmel, ne hagyjuk, hogy visszabarnuljon. 

Fényérzékeny, májfoltosodásra hajlamos bőrrel nem javasolt sem a napozás, sem a szoláriumozás. Ajánlott jó minőségű fényvédők minden napi alkalmazása. Nem szabad elfelejteni , napsütéses időszakban márciustól októberig minden reggel használni kell, de a síeléshez se felejtsük itthon. 


Bővebb információt a gyümölcssavas hámlasztás oldalon talál.

A legújabb kezelésünk a bőrszín kiegyenlítésére a plazmaterápia. Különleges brokkolikivonat tartalmú ampullával kifehérítjük a májfoltokat. Bővebb információ a plazmaterápia oldalon.

Ajánlott otthoni kozmetikumok: UV-Care, Charming mask


Karcsúsító kúrák - Medical wellness

A Medical Wellness fókuszában a szépséghibák kiküszöbölése, a jó közérzet elérése mellett az egészségmegőrzés áll.

Iono Jet - Plazmaterápia

A High Care gépeinek sorát a legújabb kutatások eredményét ötvöző IONO JET készülék bővíti.

Fényterápia + Oxigénterápia

Új kezelési lehetőségek a negatívan ionizált oxigén (plazma) és a fényterápia összekapcsolásával.